Vaak kies je een loopbaanrichting gekozen als je jong bent, misschien deels vanuit de verwachtingen van anderen. Misschien heb je al een mooie carrière opgebouwd. En vraag je jezelf toch wel eens af: “Is dit alles? Haal ik hier genoeg plezier uit? Of kan het nog beter?” Dit zijn vaak vragen waardoor mensen starten met loopbaancoaching. En soms grijpen mensen gebeurtenissen van buitenaf, zoals een reorganisatie, aan om eens goed over hun loopbaan na te denken.

 

EFFECT LOOPBAANCOACHING
Dat heb ik zelf ook ervaren, ik ben eens weggegaan bij een werkgever omdat ik merkte dat de visie niet meer aansloot bij mijn eigen waarden. Eén keer stopte het bedrijf waar ik werkte en dat heb ik aangegrepen als kans om voor mezelf te beginnen. Omdat ik dacht: “Nu heb ik toch niets te verliezen, dan kan ik het net zo goed proberen.” Dat heeft voor mij geleid tot veel meer werkplezier.

 

Als coach vind ik het mooi om mensen terug te brengen naar hun kern, om ze beter te laten beseffen wat hun talenten zijn en waar ze hun werkplezier uithalen. Vaak zijn we niet zo gewend daarbij stil te staan. Door het gebruik van allerlei oefeningen en instrumenten ontdek je: “O ja, dat is waar het mij om gaat.” Dat gaan we samen vertalen naar concrete opties: werkzaamheden, functies en organisaties. Ik zorg ervoor dat de coaching tot een realistisch resultaat leidt, zodat je echt die stap kan gaan zetten.

 

DOELEN
Doel van loopbaancoaching is zelf je loopbaan te sturen, zodat je je talenten optimaal benut en met plezier werkt. In een loopbaantraject krijg je een duidelijk beeld van je competenties en persoonlijkheid, je ambitie en motivatie en van passende toekomstige carrièrestappen.

Het loopbaantraject wordt afgestemd op jouw vragen. De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen, hieruit kiezen we wat nodig is:

 • Persoonlijkheid & talenten
 • Capaciteiten
 • Ambitie, loopbaanwensen, inspiratiebronnen
 • Passende functies & interessante organisaties
 • Oriënteren
 • Keuzes maken
 • Actieplan
 • Solliciteren & netwerken

 

INTAKE
We starten de loopbaancoaching met een uitgebreid intakegesprek, waarin we duidelijke persoonlijke doelen voor het traject afspreken. Ik geef aan hoe jouw loopbaantraject er uit gaat zien en hoeveel sessies er nodig zijn (meestal 5 tot 10 sessies). Het intakegesprek kost niets, zodat je zelf kunt nagaan of mijn werkwijze bij je past.


Als de werkgever opdrachtgever is, is het belangrijk met elkaar heldere afspraken te maken over het gewenste resultaat van het loopbaantraject en de evaluatie. Als je besluit te starten, wordt er een opdrachtbevestiging gemaakt waarin je doelen, aantal gesprekken, inhoud van de coaching en de kosten, duidelijk beschreven staan.


AANPAK
In onderling overleg plannen we ongeveer om de twee weken een afspraak van anderhalf uur. De coaching is diepgaand waar nodig en praktisch waar mogelijk. Door mijn jarenlange ervaring als loopbaanadviseur, beschik ik over veel verschillende loopbaaninstrumenten en -methodieken (bijvoorbeeld de MBTI, Creatieve Loopbaancoaching, 360° feedback, inspiratiespel). Ik kies díe methodes die het beste passen bij je vraag. Als psycholoog kan ik ook persoonlijkheids-, capaciteiten- en beroepskeuzetesten inzetten.


RESULTATEN
Naast een hoop zelfinzicht, heeft de loopbaancoaching altijd als resultaat dat je een beeld hebt van functies, werkzaamheden en organisaties die voor jou interessant, passend én realistisch zijn. Concreet heb je een samenvatting van je capaciteiten, persoonlijkheid, drijfveren en van passende carrièremogelijkheden op 1 A4.


Andere (optionele) resultaten zijn:

 • actieplan, waarin de stappen beschreven staan om jouw gewenste carrièrestap te realiseren
 • up-to-date c.v. & linked in profiel
 • optimale sollicitatiebrief
 • versterkte sollicitatie- en netwerkvaardigheden

KENNISMAKEN
Maak gerust een afspraak voor een gratis intakegesprek om je vragen voor te leggen en te horen hoe een loopbaantraject voor jou er uit zal zien.

REACTIES KLANTEN

"Martines aanpak is helder en concreet, iets wat ik als prettig heb ervaren. Door middel van concrete opdrachten ben ik samen met haar op zoek gegaan naar mijn passies en drijfveren, om zo beter inzichtelijk te krijgen waar ik naar toe wilde in mijn carrière." Oscar

"Ik vind het fijn dat het traject goed verloopt voor mijn medewerkers. Ik informeer regelmatig over de voortgang en krijg louter positieve reacties. Ik zie bij allen een verandering in de manier van kijken naar hun toekomstige loopbaan en de bewustwording die daar bij hoort. Gezien de situatie bij RBS vind ik het belangrijk dat de mensen in mijn team goed voorbereid de arbeidsmarkt betreden. Ik heb zeker het gevoel dat de coaching hiertoe bijdraagt. Daarvoor mijn dank."
Teammanager Royal Bank of Scotland