Ieder mens heeft zijn eigen kracht en talenten, en ook zijn eigen valkuilen. Soms heb je daar last van en merk je dat je je minder gelukkig voelt, of minder uit jezelf haalt dan zou kunnen. Coaching kan dan helpen om meer inzicht te krijgen in wat er speelt en wat je anders kunt doen.

 

EFFECT VAN COACHING
Klanten ervaren een coachingstraject vaak als heel bevrijdend.

Zelf vond ik vroeger pas rust op mijn vrije dag als mijn to-do lijstje klaar was. Nou was dat altijd een ambitieuze lijst, dus halverwege was ik vaak doodop. In een coachingstraject heb ik geleerd éérst mijn rust te pakken en daarna aan de slag te gaan. Ook leerde ik dat ik mijn rust kon vinden door te beslissen even niet aan dat lijstje te denken. Het klinkt vast heel simpel, maar voor mij was dit een enorme eye-opener.

Juist als het om je eigen valkuilen gaat, zie je vaak niet hoe je iets anders kan doen. Dan is het zinvol om iemand met een objectieve blik mee te laten kijken.

Een coachingstraject helpt je in je eigen kracht (terug) te komen. Resultaat is dat je zelf de regie hebt over je gedrag, gedachten en gevoelens en met meer plezier en energie kunt leven en werken.

 

DOELEN
De coaching is gericht op één of meerdere doelen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • meer zelfvertrouwen
  • minder stress
  • timemanagement en prioriteiten stellen
  • nee-zeggen
  • meer aandacht voor je eigen behoeftes
  • betere relaties
  • constructief samenwerken
  • effectief leidinggeven

INTAKE
We starten met een uitgebreid intakegesprek, waarin we bespreken waar je tegenaan loopt en wat je met het traject wil bereiken. Ik geef aan hoe jouw coachingstraject er uit gaat zien en hoeveel sessies er nodig zijn (meestal 5 tot 7 sessies). Het intakegesprek kost niets, zodat je zelf kunt nagaan of mijn aanpak bij je past.

Als de werkgever opdrachtgever is, is het belangrijk met elkaar heldere afspraken te maken over het gewenste resultaat van het coachingstraject en de evaluatie. Als je besluit te starten, ontvang je een opdrachtbevestiging waarin je doelen, aantal gesprekken, inhoud van de coaching en de kosten, duidelijk beschreven staan.


AANPAK
Een coachingsgesprek start vaak met het bespreken van situaties in het heden waarin je tegen zaken aanloopt. Met behulp van een oefening/ methodiek onderzoeken we wat er allemaal speelt. Als het nodig is, graven we dieper en gaan we na waar dit vandaan komt. Altijd gaan we op zoek naar nieuwe inzichten en gedrag, die je in de toekomst kunt inzetten. Ik werk met veel actieve methodes, waarin naast het bieden van inzicht, ervaren, experimenteren, voelen en doen aan bod komen. Zo wordt het makkelijker het geleerde in je dagelijks leven toe te passen.

 

METHODEN
Ik kies methodieken en werkvormen die passen bij jouw vraag en voorkeur, vanuit de psychologie, NLP, Transactionele Analyse, Verbindende Communicatie, Systemisch Werk, Voice Dialogue en Creatieve Coaching. Ook zul je geregeld oefeningen of opdrachten meekrijgen om een blijvend resultaat te realiseren.


KENNISMAKEN
Wil je ook meer geluk ervaren in je werk en je leven? Loop je ergens tegenaan en wil je daar vanaf? Maak dan nu een afspraak voor een gratis intakegesprek om te horen hoe ik jou kan helpen om meer geluk te ervaren.

Mail me op martine@voskuillevenskunst.nl of bel me op 06-48793652.

REACTIES KLANTEN

"Dank je wel voor de leuke sessie dinsdag Martine. Heb er zo van genoten. Heb het idee dat we een goede snaar hebben geraakt. En dat ik hier echt iets mee wil en kan. Dit traject voelt als een groot kado aan mezelf. Dank je wel!!!!"

"Ik heb echt het gevoel dat je mij met een aantal gesprekken op het juiste pad gezet hebt en het zelfvertrouwen hebt gegeven om echt werk te maken van een aantal ideeën die eigenlijk altijd al in mij gezeten hebben, maar waar ik eerder niet echt iets mee durfde te doen. Ik wil je hiervoor enorm bedanken en zal je zeker van harte aanbevelen." 

“Back when you were guiding me you helped me an enormous amount, and I was able to get into the not-for-profit sector and at last do something useful with my working life! Life is a lot different (better!) nowadays. Thanks so much Martine. You changed my life.”