PROGRAMMA WORK-LIFE BALANCE

Meer energie, minder stress

Ons programma is gericht op het creëren van een gezonde en prettige balans. Medewerkers leren hierin bewust keuzes te maken, rust en ontspanning te nemen en hun energie op te laden. Zo leren zij stress te verminderen en te voorkomen en met plezier te werken.

 

Voor wie

Het programma is bedoeld voor professionals die struggelen met de verschillende rollen in hun leven en de belasting daarvan. Of het nu starters, ouders of mantelzorgers zijn. Dus eigenlijk voor iedereen die op zoek is naar minder stress en meer ontspanning en energie.

 

Methode: in 4 stappen naar meer balans

Stap #1: Relax: stressmanagement, rust en ontspanning

Stap #2: Energiebronnen- en lekken

Stap #3: Keuzes maken vanuit  persoonlijke waarden, levensfase en levensgebieden

Stap #4: Verankeren in dagelijks leven door oefeningen en timemanagement

Het programma bestaat uit vier themabijeenkomsten van 3,5 uur, verspreid over enkele weken. Deelnemers krijgen een handout met informatie en alle tools.

 

Resultaten

Na het doorlopen van het programma:

  • Is goed voor jezelf zorgen een prioriteit
  • Kunnen medewerkers stress voorkomen en verminderen 
  • Benutten zij hun energiebronnen en beperken zij hun energielekken
  • Zijn zij minder kritisch naar zichzelf
  • Maken medewerkers keuzes die passen bij hun waarden, levensgebieden en levensfase
  • Kunnen zij hun tijd managen 
  • Hebben zij hun nieuwe balans verankerd.

 

Reacties klanten

"Door beter voor mezelf te zorgen heb ik meer energie, voel ik me krachtiger en daardoor kan ik makkelijker omgaan met stressvolle situaties."

"Het programma heeft ervoor gezorgd dat ik beter mijn grenzen bewaak en nee durf te zeggen."

"Ik kies er nu bewust voor om me niet alleen bezig te houden met problemen oplossen, maar juist tijd te maken voor inspirerende bijeenkomsten of kennismakingen met nieuwe mensen."

"Ik stel prioriteiten, deadlines en ben globaal vooruit gaan plannen."

 

Aanpak

We werken met actieve methodes, waarin naast het bieden van inzichten, ervaren, experimenteren, voelen en doen aan bod komen. Ook maken we gebruik van de kracht van de natuur en zetten we relaxte en creatieve werkvormen in, die medewerkers dichter bij zichzelf brengen. We helpen hun om de veranderingen te verankeren in hun dagelijks leven.

 

Persoonlijk proces

Het persoonlijke leerproces van de deelnemers staat centraal; het programma passen we hier op aan. Deelnemers krijgen input door middel van theorie en vooral door het doen van allerlei persoonlijke oefeningen. De bijeenkomsten zijn een fijn moment van tijd en aandacht voor hen zelf. We vragen wel om actief deel te nemen en concrete stappen te zetten om een gezonde balans te creëren. Tot slot vinden deelnemers het ook prettig om herkenning te vinden in de groep en met elkaar te leren.

 

Door

Het programma wordt gegeven door Erna de Vries en Martine Voskuil, beiden Psycholoog NIP, coach en trainer. We zijn gespecialiseerd in work-life balance, stressmanagement en werkgeluk.