PROGRAMMA WORK-LIFE BALANCE

Meer energie, minder stress

Ons programma is gericht op het creëren van een gezonde en prettige balans. Je leert hierin bewust keuzes te maken, rust en ontspanning te nemen en je energie op te laden. Zo leer je stress te verminderen en te voorkomen en met plezier te werken.

Voor wie

Het programma is bedoeld voor professionals die struggelen met de verschillende rollen in hun leven en de belasting daarvan. Of je nu starter, ouder of mantelzorgers bent of iemand die de lat hoog legt. Dus eigenlijk voor iedereen die op zoek is naar minder stress en meer ontspanning en energie.

Methode: in 4 stappen naar meer balans

Stap #1: Relax: stressmanagement, rust en ontspanning

Stap #2: Energiebronnen- en lekken

Stap #3: Keuzes maken vanuit  persoonlijke waarden, levensfase en levensgebieden

Stap #4: Verankeren in dagelijks leven door oefeningen en timemanagement

Het programma bestaat uit vier themabijeenkomsten van 3,5 uur, verspreid over enkele weken. Je krijgt een handout met informatie en alle tools.

Resultaten

Na het doorlopen van het programma:

  • Is goed voor jezelf zorgen een prioriteit
  • Kan je stress voorkomen en verminderen met behulp van coping strategieën
  • Benut je je energiebronnen en beperk je je energielekken
  • Ben je minder kritisch naar jezelf
  • Maak je keuzes die passen bij je waarden, levensgebieden en levensfase
  • Kan je je tijd managen op basis van je verschillende rollen en doelen
  • Heb je je nieuwe balans verankerd.

REACTIES VAN KLANTEN

'Ik zorg beter voor mezelf. Daardoor heb ik meer energie, voel ik me krachtiger en  kan ik makkelijker omgaan met stressvolle situaties.'

'Ik bewaak mijn grenzen beter en durf nu nee te zeggen.' 

'Het gaat steeds beter. Ik focus op het positieve, wat heb ik wél voor elkaar gekregen.' 

'Ik stel prioriteiten, deadlines en ben globaal vooruit gaan plannen.'

'Ik heb geleerd op tijd te stoppen, ook al is het werk nog niet af en tegen mezelf te zeggen: Morgen is een nieuwe dag!'

 

Aanpak

We werken met actieve methodes, waarin naast het bieden van inzichten, ervaren, experimenteren, voelen en doen aan bod komen. Ook maken we gebruik van de kracht van de natuur en zetten we relaxte en creatieve werkvormen in, die je dichter bij jezelf brengen. We helpen je om de veranderingen te verankeren in je dagelijks leven.

 

Persoonlijk proces

Het persoonlijke leerproces van de deelnemers staat centraal; het programma passen we hier op aan. Je krijgt input door middel van theorie en vooral door het doen van allerlei persoonlijke oefeningen. De bijeenkomsten zijn een fijn moment van tijd en aandacht voor jezelf. We vragen wel aan je om actief deel te nemen en concrete stappen te zetten om een gezonde balans te creëren. Tot slot is het ook prettig om herkenning te vinden in de groep en met elkaar te leren.

 

Door

Het programma wordt gegeven door Erna de Vries en Martine Voskuil, beiden Psycholoog NIP, coach en trainer. We zijn gespecialiseerd in work-life balance, stressmanagement en werkgeluk.